Kafsha e rrallë fotografohet mbi liqenin e Badovcit (Foto/Video)

Një kafshë e rrallë është fotografuar në Liqenin e Badovcit. Vidra është fotografuar sot në liqenin e ngrirë të Badovcit, nga fotografi Fitim Sopjani.

Sopjani thotë për Express se ka qëndruar 2 orë e 30 minuta, duke pritur që ajo të shfaqet mbi akull.

Ajo mund të shihet edhe duke gëlltitur një peshk, i cili është ushqimi i saj i preferuar. Pamjet në vijim do të ju mahnisin me bukurinë e kësaj kafshe, shkruan Gazeta Express.

Vidrat  kanë trupa të gjata, të pakta dhe gjymtyra relativisht të shkurtra. Karakteristikat e tyre më të mrekullueshme anatomike janë këmbët e fuqishme me rrip të përdorur për të notuar, dhe aftësitë e tyre të vulës që mbajnë frymë nënujore. Shumica kanë kthetra të mprehta në këmbët e tyre dhe të gjithë përveç vidrës së detit kanë bisht të gjatë, muskulor.

Disa lloje vidrash jetojnë në ujëra të ftohtë dhe kanë norma të larta metabolike për t’i mbajtur ata të ngrohtë. Lektorët evropianë duhet të hanë 15% të peshës së tyre të trupit çdo ditë, dhe vidrat e detit 20 deri 25%, varësisht nga temperatura. Në ujë të ngrohtë si 10 ° C (50 ° F), një vidër duhet të kapë 100 g peshk në orë për të mbijetuar. Shumica e llojeve kërkojnë tre deri në pesë orë çdo ditë dhe nënat pleqsh deri në tetë orë çdo ditë.

Vidrat janë gjitarë mishngrënës dieta e të cilave bazohet në peshq dhe jo vertebrorë. Ekzistojnë 13 lloje të vidrave të cilat janë gjysmë ujore, ujore dhe detare. Ato kanë trup të gjatë dhe të hollë me gjymtyrë të shkurtra dhe bisht shumë muskulor i cili i bënë notare të jashtëzakonshme. Madhësia e një vidre të rritur në varësi të llojit, varion nga 0.6 deri në 1,8 metra dhe peshë nga 1 deri në 45 kilogram.

Lexo më shumë në: https://www.gazetaexpress.com/lajme/kafsha-e-rralle-fotografohet-mbi-liqenin-e-badovcit-617554/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright